Sponsors

VOETBALFEEST BESLIST DOOR PENALTY’S

26 juni 2022 22:00


sc Rheden 1 – G-team 1

Corona gooide 2 jaar roet in het eten maar dit jaar werd ie eindelijk weer gespeeld, de wedstrijd tussen sc Rheden 1 en het G-team. De spelers van het G-team fungeren het hele seizoen als ballenjongen op zondag tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Als tegenprestatie speelt het eerste aan het einde van ieder seizoen dan tegen het G-team. Ieder jaar is dit weer een waar voetbalfeest, het plezier en de beleving zijn een waar genot om naar te kijken, zo ook weer dit jaar.

Donderdag 23 juni om 19.30 was de aftrap o.l.v. scheidsrechter Patrick d’Hulst.
Het eerste trad nagenoeg compleet aan op een paar blessuregevallen na. Het G-team daarentegen had maar 1 wissel en moest dus flink aan de bak. Hauk (werken), Ben (avond vierdaagse), Danny (vakantie) Stefan (op krukken langs de lijn) en Roy (afwezig). Coach Gertjan Erpeka was niet te benijden met de vele afwezigen.
Toch had hij zijn team prima neergezet, getuige de openingsfase van de wedstrijd.
Onder het toeziend oog van veel publiek pakte het G-team direct het initiatief en opende al snel de score door een formidabele knal van aanvoerder Nick Bouwmeester. Het team van John Farkas had het lastig in deze openingsfase en had veel moeite met de slimme ballen van Dennis ter Horst die over een gouden linkerbeen beschikt. Hij bracht veelvuldig Chris-Jan Kleijberg en Timon Deforche in scoringspositie. Kwam sc Rheden er wel een keer uit dan waren daar altijd nog verdediger Gio en keeper Fu die de meeste aanvallen onschadelijk maakte.
Via doelpunten van Jaimy van der Pol (hele fine techniek), en de altijd diep lopende Hans Klooster (wat is die snel zeg), Dennis, Timon en Chris-Jan was het al 6-3 voor het G-team bij de eerste drinkpauze. Farkas wisselde zijn volledige team en nog voor de rust was het alweer gelijk. Ook na de rust gaf het G-team niet op. Zelfs toen Gio met hoofdpijn het veld moest verlaten bleven ze strijden voor een goed resultaat. Zonder wissel bleef het toch een spannende strijd die via 9-9 bij de 2e drinkpauze uiteindelijk in 11-11 eindigde.
Penalty’s moesten de beslissing brengen. Ons eerste had net in de nacompetitie met penalty’s verloren en er was voorafgaand aan deze strafschoppenreeks toch de nodige spanning te bespeuren bij de mannen van coach Farkas.
Nadat ook nog enkele spelers van het G-team, sc Rheden 1 uit hun concentratie probeerden te halen, door nog even haarfijn uit te leggen dat ze gedegradeerd waren,  ging de reeks van start. Tijdens deze reeks kreeg gelegenheidskeeper Kai Dorland  zijn 2e gele kaart van scheidsrechter d’Hulst wegens onsportief gedrag. Rik Peters moest nu toch weer plaats nemen onder de lat. Grote man werd Keeper Fu die 2 penalty’s wist te stoppen en zo de overwinning voor het G-team over de streep trok.

Na afloop hebben beide teams gezamenlijk met een drankje deze avond afgesloten en kijken wij al weer uit naar volgend jaar.

Mannen en kader van het G-team, namens de selectie van sc Rheden heel hartelijk dank voor jullie steun en hulp afgelopen seizoen. Fijne vakantie allemaal en hopelijk zien we elkaar weer volgend seizoen.9F23A27A-0D57-4A91-BDA4-F52F189DD811.jpeg

02C1E97E-548D-4759-98FB-DF6963CC166D.jpeg


C6A5A010-53D6-436F-84A9-CDE3754050CD.jpeg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!