Fusie in de media - sc Rheden

Sponsors

Fusie in de media

9 november 2012 9:00


Zie onderstaand artikel De Gelderlander / Egbert van der Weerd van vandaag:

Fusie splijtzwam in Rheden
Tachtig jaar voetbalsenti­ment splijt Rheden in voor­ en tegenstanders van een fu­sie tussen twee clubs. For­mateur Ronald Beumer hoopt op gezond verstand.


door
Egbert van der Weerd

N
a een ‘coup’ bij Worth Rheden lijkt de kans op een fusie tussen de twee voetbalclubs aan de IJsselsingel zo goed als verke­ken. Toch blijkt uit een officiële reactie van vv Rheden op de web­site dat er nog hoop is op een fu­sie. Al zal dat niet op korte termijn zijn.

Formateur Ronald Beumer is niet van plan het bijltje er bij neer te leggen. „Zo lang partijen voor mij een rol zien weggelegd, stap ik er niet uit. Ik denk nog steeds dat het voor het dorp Rheden een goede zaak is als de twee clubs samen­gaan”, zegt Beumer, die compleet werd verrast door de ommezwaai bij Worth Rheden.

Het bestuur van Worth Rheden stapte op toen bleek dat de plan­nen intern werden getorpedeerd door een ‘tegenbeweging’. Zo zou carnavalsvereniging de Vieverdu­kers niet meer meegaan naar de nieuwe fusieclub en een deel van het eerste elftal weigeren om een nieuw standaardteam op zaterdag te formeren. „Dat waren twee heel belangrijke onderwerpen bij de fu­sie die door het bestuur van Worth Rheden scherp waren ‘uit onderhandeld’”, stelt Beumer.

„Daarmee zou juist de oude cul­tuur van Worth Rheden in de nieuwe club bewaard blijven.”
Onder leiding van interim-voorzit­ter Martin Vlaswinkel werden die afspraken op de helling gezet. Het interimbestuur koerst nu af op een zelfstandige toekomst voor Worth Rheden. Als Vlaswinkel en zijn mannen in januari op de alge­mene ledenvergadering worden ge­kozen, kunnen de plannen voor een grote voetbalclub in Rheden ( RWC Rheden) de IJssel in.
„Ik vind het merkwaardig dat er in oktober 70 mensen op een leden­vergadering
unaniem instemmen met een fusie en dat een maand la­ter alles anders is. Dan vraag ik mij af waarom er toen niets is gezegd over die twijfels”, zegt Beumer.

„Maar ik heb nog steeds hoop dat het gezonde verstand de boven­toon gaat voeren. Al moet ik toege­ven dat het er op dit moment niet makkelijk voor staat. Binnen Worth Rheden staan de partijen lijnrecht tegenover elkaar.”

Beumer zegt niet te kunnen in­schatten waardoor de grote ver­deeldheid
nu is boven komen drij­ven.

„Misschien heb ik de oude sentimenten onderschat. Die twee clubs leven al tachtig jaar naast el­kaar, niet eens gescheiden door een hek, maar ze leven niet voor niets naast elkaar.” Beide clubs zullen volgens Beumer op korte termijn praten over een samenwerking op kleinere schaal.

Hij zegt niet te vrezen dat de ge­meentelijke opknapbeurt van het sportpark nu van de baan is.
„Ik heb contact gehad met de ge­meente en dat kunstgrasveld komt er. Of het verder consequenties heeft weet ik niet. De gemeente heeft plannen met een deel van het sportpark. Worth Rheden kan nauwelijks de broek ophouden, heeft weinig leden en te veel vel­den. Bij Rheden is het andersom.

Als je samenwerkt heb je maar één kantine nodig en één gebouw met kleedruimten. Ik zou zeggen 1 plus 1 is 3, maar als ik de kans op een fusie nu moet inschatten is dat minder dan 50 procent.”

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!