Sponsors

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag
Wedstrijd           : SVBV JO17-1 - sc Rheden JO17-2
Datum                  : 9-9-2017
Uitslag                  : 3 -2

Na de overwinning van vorige week wat het vandaag zaak om de goede lijn door te trekken. Dan ligt er altijd iets als ‘onderschatting’ op de loer en wellicht nog andere zaken waarover later meer….

Door de schorsing van Chris moesten we een goede vervanger in het doel regelen. Die vonden we in de persoon van Merijn van Schaik. Dat Merijn gewoon een voetballer is uit onze O17-3 heeft onze tegenstander niet echt gemerkt. 

Complimenten en dank.

 SVBV speelt in Barchem. En in Barchem staan tractoren op de parkeerplaats en komt men met klompen naar de wedstrijd. Dan weet je dat het een faire maar wel harde pot voetbal gaat worden. Boeren geven ook nooit op en knotsen er meteen bovenop.  Dat deze boodschap een paar keer erg duidelijk is herhaald voor de wedstrijd heeft te weinig geholpen. Wij stapten te gemakkelijk het veld op, er was toch iets verkeerds ingeslopen. Op diverse posities werden continue 1-op-1 duels verloren of geheel niet aangegaan. Er werd niet gecombineerd om de tegenstander stuk te spelen, het was gewoon niet slim en niet goed genoeg.

Slechts een enkeling haalde een klein voldoendetje maar de rest mag proberen om volgende week de gewenste score te gaan halen. Het zat er vandaag niet in en het kwam er zeker ook niet uit. Wat jammer is en waar aan gewerkt moet worden is leiderschap. Het liep niet en teveel spelers verzuimden om het extra stapje te zetten. Dan zouden de echte leiders binnen het team moeten opstaan om de zaak wel te regelen in het veld. Dat gebeurde niet, de leiders lieten het ook afweten. Naast leiderschap is een goede voorbereiding wel een dingetje. Kleding/schoenen vergeten, vanwege feesten en partijen nauwelijks geslapen de nacht ervoor, het zijn maar enkele voorbeelden. Dat  helpt natuurlijk allemaal niet mee voor het resultaat. Dat moet binnen het team worden geregeld en worden aangescherpt om met z’n allen de juiste wedstrijdmentaliteit te krijgen en te houden.

Tenslotte is het jammer dat het team erg snel de kop liet hangen. Irritaties onderling en vooral weinig geloof uitstralen, geloof dat het tij gekeerd kon worden. En dat had best gekund. Mehmet opende de score al na 12 minuten en er waren meer kansen. Maar binnen 10 minuten hadden ze de gelijkmaker erin liggen en er was nog niets aan de hand. Er gebeurde niet veel maar je zag dat wij onvoldoende antwoord hadden op hun snelle omschakeling vanuit het middenveld. Direct na de rust beslisten ze te pot waarbij een gemakkelijk gegeven penalty ze ook hielp. Maar je weet dat als je uit speelt bij een fysieke ploeg/club dat de scheids dan ook veel toelaat. En bij twijfel fluit hij niet vóór jou. Maar het geloof was op de 1 of andere manier weg. We gingen op het laatst volledig uit positie lopen terwijl toen juist leiderschap en discipline en geduld voor de gelijkmaker had kunnen zorgen. Het gebeurde niet helaas.

Maar goed, het was leerzaam en we zijn een ervaring rijker. Je leert elkaar in deze omstandigheden beter kennen en daar kun je ook wat mee voor de toekomst. Het is even niet leuk maar de ervaring is ook belangrijk. Daarom zijn we ervan overtuigd dat we de komende wedstrijden als een hechter team  voor de dag gaan komen wat onze volgende tegenstander (Eefde) erg zal gaan merken...

 

Jan Strookman

 

Scoreverloop

’12          0-1         Mehmet
’19          1-1         -
’45          2-1         -
’50          3-1         -
’56          3-2         Mehmet

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Wedstrijdverslag
Mierlo Hout JO17-2 – SC Rheden JO17-2
26 augustus 2017, uitslag: 2-4

 
Vandaag waren we voor het eerst compleet.

Vandaag was de laatste gelegenheid om te oefenen in aanloop naar het aanstaande bekertoernooi.

Daarom vandaag op het programma: één training en aansluitend een wedstrijd tegen een tweede klasser.

 

Na vandaag moest het goed zijn, klaar voor het bekertoernooi!

 

Daarvoor was iets bijzonders georganiseerd. Uw verhaaltjesschrijver heeft een zwager woonachtig in Mierlo-Hout bij Helmond. Zwager Robert Giesen heeft een geschiedenis bij de jeugd bij PSV en is nu al jaren trainer van het team van zijn zoon, de lokale JO17-2 die tweede klasse gaat ballen achter hun JO17-1 die derde divisie zit. Mierlo-Hout heeft nagenoeg alle selectieteams op divisieniveau, ze ademen voetbal daar. De uitnodiging stond al een tijdje en we hebben er werk van gemaakt.

Wij wilden echter niet voor ‘slechts’ 1 wedstrijd ruim 100 kilometer op pad gaan, heen en weer ruim 200 dus. Daar moest wel iets meer gebeuren. Nu deed zich de gelegenheid voor dat er nog een zwager aan deze club verbonden is en zwager Mark Boogers was bereid om een training voorafgaand aan de wedstrijd te verzorgen. Mark was vorig jaar nog interim de hoofdcoach van Mierlo-Hout en heeft ook bij PSV gespeeld.

Dus drie van voetbal bezeten zwagers bedachten een plan om onze boys wat te leren, aan de conditie te werken en vooral iedereen beter te maken en een fijne dag te bezorgen. Hoge ambitie dus maar het lijkt gelukt, al ging niet vanzelf. Maar onze mannen hebben zich kranig geweerd en hun beste beentje voor gezet, chapeau!

Het begon al bij het vertrek. Iedereen ruim op tijd en snel de auto in. Pieter Moedt sloot ook aan want er was geen grensrechter beschikbaar. Dan staat Peter er ‘gewoon’ weer, veel dank! Ouders van Jesse en Abe dus bedankt voor het rijden, het kost je in dit geval toch de hele dag. En natuurlijk René die als trotse leider zichtbaar genoot. Ook van het weer overigens want alles zat mee vandaag.

De training was aanpoten want Mark is kritisch. Aanvoerder Jimmy verzorgde de warming up en daarna gingen de mannen aan de slag. Pas-trap oefeningen, omschakelen, afwerken en na de training tactisch overleg over de speelwijze. Helaas kreeg Saner al snel last van een blessure waardoor we dreigden met slechts 12 spelers aan de strijd te verschijnen.

Na de training gingen we aan tafel om een broodje te nuttigen met z’n allen. Da’s toch een mooi gezicht; al waren onze tafels al wel gescheiden van de tafels van Mierlo-Hout. Het moest ook niet te close worden immers, straks moest er gewoon gewonnen worden.

De wedstrijd verliep gelukkig goed. Als leiding wilden wij natuurlijk voorkomen dat het een walk-over zou worden voor 1 van de partijen. En dat is toch spannend omdat onze boys tegen een tweede klasser aantraden. Dan kan het krachtsverschil best groot zijn. Maar het bleek al snel dat wij ook tweede-klasse-waardig zijn. We deden niets voor ze onder, sterker nog na 20 minuten pakten we de leiding. Andrew voelde zich vandaag beter dan tegen EDS en prikte er snel een mooie bal in, vanuit een prima pass overigens.

 

Mierlo-Hout had een sterke spits en een puike “ausputcher”. De spits zorgde voor onrust en hij regelde het zo dat onze verdediging de handen vol hadden. Maar met Tim, Abe, Yamen en Jimmy stond het nagenoeg altijd goed. Toch lukte het Mierlo-Hout om snel gelijk te maken wat wel direct na de drinkpauze gebeurde. We begonnen dus niet scherp na een korte pauze, leerpunt en zaak om na de rust wél fel en goed georganiseerd aan de tweede helft te beginnen.

Je zag dat in de eerste helft dat onze middenvelders stevig strijd moesten leveren. Jessie, Yusuf moesten fors aan de bak maar ook Mahamed en Martijn konden hun tegenspelers geen moment uit het ook verliezen. Het bleek al in het begin van de tweede helft dat die fysieke strijd op het middenveld bij onze tegenstander meer schade en vermoeidheid had opgeleverd dan bij ons. We begonnen dus sterker in de tweede helft en onze voorhoede maakten het verschil. Andrew en Mehmet, de kleinste mannen van het veld maar wel de rapsten zorgden met hun doelpunten voor de overwinning. Ook spits Maarten had het zwaar maar dat mag als enige eerstejaars in al dat ‘geweld’. De eerste persoonlijke duels zijn door hem gewonnen en daar gaat het om, smaakt naar meer.

Resumé: we hebben goed gewerkt aan teambuilding, hebben goed aan de conditie gewerkt, we hebben tactische inzichten verkregen door de professionele begeleiding en coaching van Mark. En zo zijn er nog meer zaken te benoemen maar belangrijk is tenslotte dat wij klaar zijn voor het bekertoernooi!

 

Jan Strookman

 

Scoreverloop:

’20          0-1         Andrew

’22          1-1        

’45          1-2         Mehmet

’47          1-3         Andrew

’73          2-3         -

’75          2-4         Mehmet
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Wedstrijd            : sc Rheden JO17-2 – DVV JO17-5

Datum                 : 29-04-2017

Uitslag                 : 9-4

Door vakantie, ziekte en blessure hadden we maar 1 wissel. En deze wissel had ook nog een halve wedstrijd gespeeld in de JO19-2. Maar Mahamed kan dit aan. Hij is de man met de grote longen dus twee wedstrijden is voor hem geen probleem.

Mahamed moest er al snel in omdat Tim uitviel en ook Andrew een tik kreeg. Dit was de eerste helft en we hadden maar 1 wissel.

Maar het ging goed. Nog twee wedstrijden tegen de hekkensluiters moeten gewoon 6 punten opleveren. De (kampioens)druk is er wel af maar om het goede gevoel over de competitie te behouden moet er lekker worden gespeeld en moet er gewoon worden gewonnen.

En die boodschap was duidelijk en werd door de groep prima ingevuld.

DVV wist niet wat er gebeurde in de eerste helft. Yannick werd diverse malen heerlijk bediend en wist wel raad met de kansen. Hij was goed voor 5 treffers waarbij vooral Andrew zich ontpopte als assist-koning. Maar ook Abe lanceerde Yannick prachtig bij de tweede treffer maar Yannick deed ook wat terug door Andrew de 5-0 te laten aantekenen uit een strakke voorzet. Het was feest bij ons voorin waarbij ook Ralph zijn ijzersterke kopkracht weer eens kon laten zien. En Andrew legt zo’n bal vanuit de corner ‘gewoon’ op de kuif van Ralph.

De tweede helft was wat rommelig. Dat kwam doordat Tim uitviel met een gekneusde ruggenwervel. We stonden toen niet goed achterin en lieten DVV enigszins terug komen in de wedstrijd. Dat werd hersteld door het achterin weer goed neer te zetten met Yamen en Jimmy als backs met Ralph met Abe centraal. Toen was het klaar met DVV en gingen wij voorin weer verder met scoren.

Scoreverloop

’13               1-0            Yannick

’15               2-0            Yannick

’18               3-0            Ralph

’21               4-0            Yannick (doelpoging Mike, het balletje kwam via de lat terug)

’25               5-0            Andrew

’39               5-1            -

’40               6-1            Yannick

 

’43               7-1            Yannick

’50               7-2            -

’52               7-3            -

’60               7-4            -

’65               8-4            Ralph

’67               9-4            Andrew

 Jan Strookman

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd            : sc Rheden JO17-2 – DVC JO17-3

Datum                 : 15-04-2017

Uitslag                 : 1-3

Vanwege vakantie moest er voor zowel de keeper als de coach vervanging worden geregeld. Niels Jansen verdedigde het doel wat handig ging omdat de JO17-1 vrij was. Henk Eeltink verruilde de vlag voor de coach-rol en bedacht een strak wedstrijdplan. Helaas was er geen clubscheids beschikbaar waardoor Pieter Moedt de fluit wel moest oppakken. In geval van nood dan kun je toch altijd weer op hem bouwen!

Dit betekende dat Pieter niet kon vlagen waardoor een ervaren vlaggenist moest ontbreken. Dit alles betekende toch een lastige middag voor zowel Pieter, Henk als wel het team.

We begonnen goed en kwamen mooi op voorsprong door Mike. Er werden ook nog de nodige kansen gemist dus deden we ons tekort in de eerste helft. De tweede helft ging er bij DVC een tandje bij. Het vermoeden bestaat dat er bij hun ook hulp vanuit hun JO17-1 in het team aanwezig was. Dat speelt dan divisie niveau waardoor onze hulp (Timo en Max van de JO17-1 hielpen ons) ook niet echt het verschil kon maken.

Dit is eigenlijk ook wel weer een compliment aan onze eigen jongens. Dat twee verse krachten uit de JO17-1 niet een beslissend stempel op een wedstrijd kunnen drukken. Dat vind ik wel mooi om te constateren.

 Jan Strookman


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd            : RKPSC JO17-1D - sc Rheden JO17-2

Datum                 : 08-04-2017

Uitslag                 : 3-0

Met slechts drie tweedejaars in het team valt het meestal niet mee om tegen een dispensatieteam te spelen. En dan vooral als je tegen dispensatiespelers moet spelen die naast ‘kilo’s’ ook nog voetbaltechnische kwaliteiten toevoegen. Dan zie je dat wij te weinig voetballend vermogen in het team hebben om zo’n team tikkend stuk te spelen.

Ons spel is vooral gebaseerd op stevig en goed verdedigen en tegelijkertijd gebruik maken van snelheid en scorend vermogen voorin. Maar als je ziet dat onze snelste spelers niet snel genoeg zijn voor hun directe tegenstander, dan wordt het lastig.

En ook als de scheidsrechter ook nog eens veel toelaat waardoor de nodige uitvallers ontstaan, dan verlies je. Geeft niets, we blijven in het rechter rijtje staan en hebben er een leerzame pot

 

Jan Strookman

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd           : Dieren JO17-3 - sc Rheden JO17-2

Datum                : 25-03-2017

Uitslag                : 0-4

Strijd in Dieren en dat met de hele linker flank afwezig. Keimpe last van de kuit, Ian de kniebanden verdraaid en misschien langdurig geblesseerd. Maar beide mannen waren ‘gewoon’ aanwezig in het zonnige Dieren. Maar ook hun ouders waren er, ‘gewoon’ omdat er gereden moest worden en ‘gewoon’ omdat we een team zijn. Het wordt steeds leuker bij de boys van JO17-2.

 

Veel herkenning bij het betreden van het complex van vv Dieren. Schoolgenoten, klasgenoten, bekenden, Rheden en Dieren kennen elkaar. Die rivaliteit moest worden omgezet in positieve wedstrijdspanning, belangrijk voor de opening van het duel.

Vorige week zaten we er meteen bovenop en hadden we binnen 5 minuten al met 2-0 voor moeten staan. Vandaag zouden we naar verwachting minder kansen krijgen dus effectiever moeten zijn.

 

Die scherpte was er weer. Wij begonnen beter dan Dieren en hadden snel met 0-1 voor moeten staan. Het hobbelveld hielp niet mee en het bleef bij de brilstand. Dieren had een paar prima voetballers in het team. Het feit dat zij drie verliespunten minder hadden dan wij was hiermee verklaard. Dieren raakte de paal na een prima en vooral snelle aanval. Toen was het klaar en gingen we echt drukken. Andrew scoorde na een kwartiertje -en dit hadden wij nog niet gezien- met een kopbal. Meestal laat Andrew de voeten spreken maar vlak na die kopbal scoorde hij weer, nu met een strak schot. Aanvallend zat het bij Dieren wel goed en het middenveld was ook goed bezet. Maar achterin en in het doel werd door ons het verschil gemaakt.

Na 20 minuten kwam de reguliere wisselbeurt en Rik en Floris kwamen erin. Onze stagiair en assistent trainer die qua leeftijd gewoon met onze boys mee mag doen, geweldig. Rik had er zin in en maakte een corner fraai af met een tikje vanachter het standbeen. Yannick moest opspringen om de bal niet te raken anders had hij buitenspel gestaan. Met 3-0 de rust in was een mooi resultaat en de overwinning was al bijna niet te missen.

Dieren pakte de tweede helft goed op maar het werd niet gevaarlijk voor ons doel. Dit kwam vooral door prima werk van de verdediging en de spelbepalers op het middenveld. Zij hadden het druk maar daar werd vandaag het verschil gemaakt. Dat wij altijd scoren met onze snelle spitsen is een feit maar dan moet het achterin dicht zitten en er moet van achteruit aanvoer zijn naar die spitsen.

Dat lukte in de tweede helft nog 1 keer. Fraaie actie van Mike op rechts, twee spelers uitgespeeld en assist op Mahamed zorgde voor de eindstand.

 We staan in het linker rijtje waar we thuis horen. Nu vasthouden en focussen op de volgende wedstrijd thuis tegen Loil. 

Jan Strookman

 

Doelpunten

’16                       0-1                       Andrew

’23                       0-2                       Andrew

’31                       0-3                       Rik

’66                       0-4                       Mahamed

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd           : sc Rheden JO17-2 – VDZ JO17-4

Datum                : 18-03-2017

Uitslag                : 3-1

De opstelling gaf wat denkwerk. Abe en Yannick zijn in opleiding om de nieuwe Bjorn Kuipers te worden en moesten dus een belangrijke wedstijd fluiten. Daarom waren ze niet aanwezig bij de wedstrijdbespreking. Yannick sloot zelfs pas aan toen we al een kwartier aan het voetballen waren. Niet ideaal dus maar wel belangrijk om als team breed bezig te zijn en ook dit te ondersteunen. En we hebben vijftien spelers op papier dus dit moet ook kunnen. Maar vijftien fitte spelers betekent vier wissels en dat maakt het best lastig. We hanteren het principe dat aan het eind van het seizoen iedereen ongeveer evenveel speelminuten maakt. Tot nu toe lukt dit goed maar dit betekent dat elke wedstrijd bijna elke speler er wel even af moet.

 

VDZ op bezoek en het doel was helder. De stijgende lijn voortzetten.

We begonnen goed met veel druk naar voren. Precies volgens afspraak. Alleen de afwerking was slordig. Balletje op de paal, keeper lag dwars en ga zo maar door. We hadden het eerste kwartier een gat moeten slaan van zeker 2-0. Dat gat leek er definitief te komen want we kregen een penalty. Helaas ging ook dit niet goed en het bleef 0-0. Het leek op een soort moedeloosheid van onze kant waardoor VDZ meer duels begon te winnen. Vooral op het middenveld werd in de eerste helft steeds vaker de slag verloren. Het leidde tot kansen voor VDZ en zij kregen terecht ook een pingel. VDZ had er minder moeite mee en geheel tegen de verhoudingen stonden we achter. De rust kwam op tijd want er moesten nieuwe afspraken worden gemaakt.

 

We begonnen de tweede helft met een offensievere opstelling. Drie aanvallers en veel snelheid in de voorste linie. Het leidde weer tot kansen maar geen goals.

Toch bleven we drukken en er werden meer duels gewonnen. Het werd steeds duidelijker dat wij fysiek de overhand kregen. Conditioneel zit het bij ons wel snor dus dat gaf extra vertrouwen op een goed resultaat. De gelijkmaker viel, eigenlijk uit het niet. We hadden al met afstandschoten de keeper bijna verrast. Maar telkens kreeg hij er een handje tegenaan. We stonden al eens voor een leeg doel maar zelfs toen ging de bal er naast of over. De coach werd bijna wanhopig!

Ralph kreeg de bal op 30 meter en hij brak de ban. Balletje was lang onderweg, iedereen zag ‘em gaan inclusief de keeper. Alleen kon hij er niet voldoende bij en de hele mooie gelijkmaker was een feit. We bleven beter en daardoor moesten we druk blijven zetten. Gelijkspel was niet genoeg, we wilden winnen en hebben daarom achterin risico genomen. Nog meer druk door achterin1-op-1 te spelen. Niet de minste verdedigers overigens en ze hielden het dicht. En zorgden daardoor wel voor extra druk naar voren. De beloning kwam. Dat Saner scoorde wat het gevolg van een Rheden wat weer duels aan het winnen was, wat vocht voor de overwinning. Na deze goal was het verzet van VDZ wel gebroken.  

Martijn liet daarna eigenlijk zien waarom we deze wedstrijd wonnen. Hij liep door op een bal die duidelijk en eenvoudig voor de keeper was / moest zijn. De keeper schoot de bal weg, maar tegen de inlopende Martijn aan. Martijn zag de bal volgens mij niet eens,maar langzaam rolde de bal zo’n 25 meter richting doel/ En hij rolde binnen want ze kwamen er niet meer aan, de eindstand was een feit.

We hebben gewonnen omdat wij wel door konden blijven gaan. Daarnaast bleven we vertrouwen houden in onszelf en in elkaar. Als we dit de komende wedstrijden de volle 2x40 minuten volhouden én beter de kansen afmaken. Dan zullen we zeker in het linker rijtje belanden.

Jan Strookman

 

Doelpunten

’22                       0-1                       -

’64                       1-1                       Ralph

’72                       2-1                       Saner

’79                       3-1                       Martijn

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd           : SML JO17-4 – sc Rheden JO17-2

Datum                : 04-03-2017

Uitslag                : 2-3

De eerste punten zijn binnen!

Na nul punten uit de eerste twee competitiewedstrijden was er eindelijk weer winst. Mooie bijkomstigheid, we hebben de punten gepakt tegen een gelijkwaardige tegenstander en het was verdiend. Dit biedt perspectief voor de komende wedstrijden.

 

Een mooie dag, heerlijk zonnetje maar wel zonder Ian (ongelukje) en Saner (op reis). Yannick was erbij maar mocht nog maar een half uur van de arts spelen. Dus kwam het goed uit dat we Jessie mochten ‘lenen’. Jessie viel goed in en je zag dat hij en Andrew vaker samen in het veld hebben gestaan.

 

We begonnen wat ongelukkig. Onze defensie gaf bijna een cadeautje weg, binnen de 30 seconden. Maar gelukkig had ook SML last van het enorm hobbelige veld. Na die wake-up-call pakten we de draad op. We zetten meteen druk en domineerden en imponeerden de tegenstander. Er werd strijd geleverd en gelukkig voor Andrew en voor ons wordt hij weer steeds sneller, speelt hij steeds vrijer en onbevangener maar vooral wedstrijd na wedstrijd, moediger. Binnen de drie minuten stonden we voor. Een actie op links door Keimpe gestart en via Mahamed werd Andrew bediend. We bleven er stevig op zitten en speelden bij vlagen echt leuk voetbal.

In de 25e minuut kon de net ingevallen Jessie Andrew diep sturen en die kon via de binnenkant paal fraai de 0-2 aantekenen. SML scoorde vrij snel erna met een mooie kopbal uit een vrije trap. Maar ze moesten het van dode spelmomenten hebben want voetballend kwamen ze er niet door.

 

Er werd vooral de tweede helft stevig gevoetbald. Er werden duels aangegaan en vaak gewonnen. Dit was echt winst ten opzichte van eerdere wedstrijden. Dit leidde wel tot pijntjes hier en daar maar met drie wissels hadden we een volle maar gewoon kwalitatief goede reservebank. We konden druk blijven zetten en dit leidde tot de beslissing, mooie uitgespeeld en afgemaakt door Yannick. Dat SML in de laatste minuut nog de aansluitingstreffer mocht scoren was aan onszelf te wijten. Dit is dan het enige wat nog beter moet, scherpte vanaf de eerste seconde tot de laatste. Een beetje genadelozer.

 

Maar het publiek heeft volgens mij een Rheden gezien waar af en toe fraai voetbal uit kwam, boys die erin knalden, een team dat wilde winnen en daarvoor knokten tot het laatste fluitsignaal. De tegenstander was qua voetbal niet veel minder dan wij. Maar de collectieve inzet (en de conditie om te blijven gaan) maakte vandaag het verschil.

 

Jan Strookman

 

Doelpunten

’3                         0-1                       Andrew

’25                       0-2                      Andrew

’29                       1-2                       -

‘62                       1-3                       Yannick

’77                       2-3                      -             

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Wedstrijd           : Redichem JO17-5G – sc Rheden JO17-2

Datum                : 04-03-2017

Uitslag                : 9-1

Het zal wel Cruijffiaans zijn maar de stelling: ‘ je kunt niet winnen als je niet kunt verliezen’ snijdt hout. Gisteren was het zover, fors verlies en dus tijd voor een goede analyse. Immers, we moeten van dit verlies leren om de volgende wedstrijden weer ‘gewoon’ punten te pakken.

Op voorhand klopte bijna alles. Bijna alles omdat we Yannick en Andrew nog  niet volledig fit hebben. Maar ze waren erbij dus met vier man op de bank gingen we van start. Verder klopte alles, mooi weer, goed veld, een grote partij ouders langs de lijn (respect!) en iedereen goed getraind en super veel zin in de pot.

 

En we begonnen goed. Creëerden kansen en hadden zeker recht op een goal. Saner schoot net voor langs in een 1-op-1 met de keeper. Een paar geblokte schoten die er maar zo in hadden gekund. Het middenveld werd gedomineerd door Abe en Ralph. Achterin gaven we weinig weg en wat erdoor kwam was voor Chris.

De 1-0 viel uit de lucht na 23 minuten spelen. OBW had net gewisseld en er zaten nog wat verrassingen op de bank. Na deze wissels nam OBW het spel over. De backs Jimmy en Ian hadden snelle tegenspelers die goed werden bediend. De spits trok weg en maakte ruimte voor het inmiddels versterkte middenveld. Er werden op dat moment teveel 1-op-1 duels verloren en het ging razendsnel. Ondanks dat we goed bleven spelen gingen toch met 3-0 rusten. In de rust hadden we zeker niet de indruk dat we vandaag in Zevenaar hoefden te verliezen. Maar na rust ging het wel helemaal mis. OBW bleef goed voetballen en zette na rust meteen druk. Een overtreding in de 4e minuut leidde tot een penalty, volgens mij terecht gegeven door de prima leidende scheidsrechter. We bleven goed spelen en herpakten ons. Een vrije bal van Keimpe werd goed de 16 in geslingerd en de keeper moest loslaten. Mahamed handelde als een echte spits en had er al rekening mee gehouden. De 4-1 zou nieuwe energie moeten geven. Maar het liep anders, OBW kreeg vooral nieuwe energie. Niemand kon zijn man houden en het werd een soort galerie play. Voor spelers en coach een zeer pijnlijke fase. 

Tegen dit OBW waren we niet bestand en nu is het zaak om ervan te leren en de volgende wedstrijd onze eerste punten te gaan pakken. En we gaan ervan leren en erover praten. We speelden vandaag 4-3-3 en gelet op de eerste 25 minuten ging dat goed. Wellicht beter dan de 4-4-2 opstelling tegen Redichem. Alleen is het eindresultaat niet goed en we komen er nooit achter wat de uitslag was geweest bij een 4-4-2 op stelling of de 5-3-2 opstelling zoals we tegen SDS hadden staan. Vandaag zijn we op kwaliteit geklopt en zie je dat zodra een tegenstander voor meer dan de helft bestaat uit echt goede spelers , wij daar nog niet klaar voor zijn. We moeten ons daarbij ook realiseren dat onze snelle spitsen nog lang niet op het niveau zitten van vorige seizoen. Daardoor scoren we moeilijker en zetten we voorin te weinig druk. Andrew en Yannick waren vorig seizoen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de doelpunten. Maar ze komen terug en tot die tijd moeten we als team het tij zien te keren.

Jan Strookman

 

Doelpunten

’23 / ’35 / ’38    1-0 / 2-0 / 3-0   -

’44                       4-0                       -

’45                       4-1                       Mahamed

’48                       5-1                       -

’50 / ’52             6-1 / 7-1             -            

’55 / ’65             8-1 / 9-1             -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd            : SDS ’55 JO17-1D – sc Rheden JO17-2 (oefen)

Datum                 : 04-02-2017

Uitslag                 : 1-0

De eerste oefenwedstrijd van het jaar 2017, de winterstop is voorbij en volgende week is het ‘competitie-time’!

Hebben we genoeg getraind voor de derde klasse? Zijn we er klaar voor? Twee afgelaste oefenwedstrijden gaven ons helaas niet de gewenste antwoorden. Daarom was vandaag belangrijk. Een oefenwedstrijd tegen SDS uit Wekerom, een goede middenmoot derdeklasser uit de najaarscompetitie.

SDS heeft geen JO19 en ook geen JO17-2 daarom heeft de JO17 een paar dispensatiespelers in de ploeg.  Ze zijn vorig jaar vijfde geëindigd in de derde klasse wat betekent dat als ze compleet zijn inclusief  dispensatiespelers, het een zware kluif is.

Gelukkig moest er een dispensatiespeler van hun meedoen met een seniorenteam dus de opzet slaagde, we oefenden vandaag tegen een gelijkwaardig team en het werd een gelijk opgaande (wed)strijd.

 

Vanwege de doorontwikkeling van het team zijn er de laatste weken extra afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de verdediging bij standaardsituaties, tactiek in zijn algemeenheid en ook over spelhervattingen. Ook zijn we met een nieuwe opstelling gestart. Een opstelling die het achterin dicht moet houden en waar voldoende dreiging naar voren moest komen. Deze opstelling hebben we de eerste helft redelijk goed gehanteerd en zorgde voor een goede defensie en toch druk naar voren. De tweede helft hebben we geoefend met een iets aangepaste speelwijze en dat ging ook goed. We bleven SDS goed partij geven maar ze kregen wel de betere kansen. Eén ervan ging erin. Of het de bedoeling was of niet maar het leek erop of er via het scheenbeen vanaf een meter of 20 de bal zo de kruising inzeilde. Het werd en bleef 1-0.

 Jan Strookman

 Doelpunten

‘55                        1-0                        

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd            : sc Rheden JO17-2 – Doesburg JO17-1D

Datum                 : 18-02-2017

Uitslag                 : 4-6

De eerste competitiewedstrijd van het jaar 2017 en er zat spanning op. Deels gezonde wedstrijdspanning, deels wat onrust vanwege het mogelijke fysieke spel dat Doesburg in het verleden nog wel eens gebruikte in de wedstrijden.

Achteraf viel het mee, mede dankzij een prima scheids wat ook gewoon benoemd mag worden.

We begonnen wat onrustig maar dat was van twee kanten. Het was al wel duidelijk dat wij het qua lengte en omvang van wat er in het veld stond, driedubbel moesten afleggen. Maar daarmee maak je nog geen doelpunten maar het bleek al snel dat er in dit Doesburg ook het nodige aan voetbalkwaliteiten aanwezig was. De eerste 10 minuten ging gelijk op maar toen voerden ze de druk op en volgde weer 1 van de snelle uitbraken van Doesburg die nu wel succesvol was. De gelijkmaker kwam echter snel erna maar dat was op dat moment iets tegen de verhouding in. Doesburg drukte door en leek voor rust de wedstrijd al te beslissen, met 1-3 gingen we rusten.

Na rust verslapte Doesburg niet en wij konden onvoldoende druk zetten. Individueel kwamen we te kort. Onze snelste verdedigers konden sommige aanvallers gewoon niet bijhouden. De stevige spitsen schermden de bal goed af en draaiden toch kort en schoten goed. We bleven op het scorebord op afstand al beten we af en toe best terug. Dat leidde tot de korfbaluitslag van 4-6 wat uitgelegd kan worden dat de aanvallers het goed hebben gedaan en de rest niet. Maar dat was niet het verhaal. Verdedigen begint namelijk voorin enz.. We kwamen op alle posities net even wat tekort.

Positief was dat Andrew zijn eerste minuten maakte na zijn langdurige blessure. De eerste stap is door hem hiermee gezet, een overwinning op zichzelf. Nu doorgaan met conditie opbouwen en wedstrijdritme pakken.

Jan Strookman

Doelpunten

‘10                        0-1                        -

’14                        1-1                        Martijn

’37                        1-2                        -

’38                        1-3                        -

’58                        1-4

’59                        2-4                        Andrew

’70                        2-5                        -

’72                        3-5                        Mike

’74                        3-6                        -

’77                        4-6                        Andrew

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Wedstrijd           : scRheden JO17-2 – DVOV  JO17-3

Datum                : 3-12-2016

Uitslag                : 3-0

De laatste competitiewedstrijd, het is alweer winterstop. Helaas hebben we maar 9 competitiewedstrijden gespeeld omdat de KNVB het blijkbaar niet nodig vond om voor ons ook een volwaardige lijst met 12 teams op te stellen. Beetje jammer maar voor nu zit het seizoen er alsnog gewoon op en het goede gevoel overheerst en dat houden we vast.

 

DVOV op bezoek betekent vaak dat veel spelers elkaar kennen wat iets extra’s brengt. Tegen DVOV speel je meestal ook tegen nette jongens een prettige pot voetbal, wat ook nu weer het geval was.

 

We begonnen sterk. Goed combinerend en scherp in de duels. Dit betekende na 3 minuten al een voorsprong die dik verdiend was op dat moment. We bleven drukken en binnen 10 minuten was het al klaar, twee-nul en DVOV wist even niet meer hoe laat het was.

 

De startopstelling was 4-4-2 wat eigenlijk voor ons het meest succesvol is gebleken. Met Tim en Ralph centraal zit het achterin wel goed. Overigens, Ralph is supersnel en goed opgenomen in de groep.  Hij hoort er volledig bij en voegt ook wat toe. Hij heeft lengte en inzicht wat vandaag een prachtig doelpunt opleverde, een kopdoelpunt vanuit een corner.

Ian staat op linksback en bij afwezigheid van Jimmy als rechtsback vullen Niels of Keimpe deze positie in. Niels startte vandaag in de basis op de rechtsback.

Jimmy wacht op de uitslag van een MRI scan waaruit moet blijken wat er aan zijn knie moet gebeuren om weer helemaal terug te komen. Laten we hopen dat het komende week duidelijk wordt.

Over blessures en onduidelijkheid gesproken, Andrew was weer onze toeschouwer. Hij mag het gips volgende week, na 5 weken(!), van zijn been laten halen. Dan moet hij revalideren wat nog wel een tijdje gaat duren. Wij kunnen Andrew als team daarbij helpen en dat gaan we ook doen.

 

Het middenveld stond vandaag ook weer goed. Met Mike en Abe centraal en Martijn en Mahamed op de vleugels werd goed druk gezet en werden de aanvallers goed bediend. Twee spitsen dus en Yamen en Saner vulden dit goed in bij aanvang van de wedstrijd.

Er is altijd volop door gewisseld in dit team. Als de wedstrijd het toeliet en zonder bijzondere omstandigheden is er altijd na 20 minuten gewisseld. Dus bij een reservebank van drie man betekende dit dat er drie keer drie spelers werden gewisseld. Natuurlijk zorgt dit soms voor onrust in het veld (er moet vaker worden omgeschakeld) en daarom niet altijd voor het beste spel. Maar we vinden in de team het maken van wedstrijdminuten voor iedereen en speelplezier het belangrijkste.

Op de bank vandaag dus Andrew en Jimmy maar Yannick en Keimpe waren als enige twee echt klaar en scherp om in de vallen. Dat deden ze dus zeker!

Keimpe ontpopt zich steeds meer als allrouder. Verdedigend goed inzetbaar, middenveld OK en vandaag twee keer dreigend voorin en bijna gescoord. Yannick viel in als back  en zorgde vanuit die positie voor veel dreiging naar voren, als een snelle moderne back zullen we maar zeggen. Met Yannick gaan we de komende weken verder werken om nog meer dreiging naar voren te creëren en vanaf welke positie dit het beste kan. We zullen als team effectiever moeten worden in de afwerking, we hebben onszelf regelmatig tekort gedaan qua doelpunten. Maar 1 ding is zeker, alle ingrediënten voor een succesvol tweede seizoen zijn aanwezig.

 Samenvattend: Voor de meeste ouders was er blijkbaar vandaag weer alle reden om het team aan te moedigen. En het was koud en miezerig bedoel ik. Die betrokkenheid is en blijft voor mij (en de spelers natuurlijk) genieten.

De spelers hebben nu al zin in het volgende seizoen. Ik deel dat gevoel en is voor mij een bevestiging dat we als team op de goede weg zijn.

 Jan Strookman

 

 

Doelpunten

‘3                         1-0                       Yamen

‘9                         2-0                       Ralph   

’71                       3-0                       Saner------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd           : scRheden JO17-2 – Arnhemse Boys  JO17-2

Datum                : 3-12-2016

Uitslag                : 3-0

Op 3 december met pepernoten en speculaaskoek

Kregen wij de Boys uit Arnhem op bezoek

 

ESA moest op dezelfde dag ook nog de weide in tegen de VDZ superboeren

Voor hun laatste match, dus moesten we de druk maximaal opvoeren

 

Helaas won ESA ook hun laatste cap

Zij winnen alles en vieren dus het kampioenschap

 

Met alle wedstrijden gewonnen en in negen wedstrijden een doelsaldo van 70-6

Voelt onze tweede plek daardoor toch zeker als maximaal succes

 

Dat was dan ook de boodschap, twee wedstrijden en  6 punten

Arnhemse Boys en volgende week DVOV zijn onze laatste twee mikpunten

 

De wedstrijd begon zoals altijd de maandag ervoor op de trainingsvelden

Daar zijn onze spelers werkelijke helden

Een opkomstpercentage van boven de 95%

Op de training zijn we nagenoeg altijd present

Dat zie je terug in de conditie en bij sommige op de weegschaal

Goede training en juiste inzet zorgen voor mannen van staal

 

Woensdag echter was de training voor sommige spelers niet echt fijn

Al voor de training hadden sommigen behoorlijk veel pijn

Gedoe met mountainbikes en andere zaken

Maakte dat enkele spelers geen bal meer pijnloos konden aanraken

 

Dat leidde tot improvisatie voor de zaterdag en vanwege al dat pijnlijke piepen en kraken

Maakte dat een in zijn eigen team revaliderende Michael Crum in ons team zijn entree kon maken

 

De wedstrijd begon goed, we waren meteen beter.

Dat kwam omdat wij wel met de wedstrijd bezig waren,

terwijl zij zich liepen te sparen.
Hun warming up was kort en deugde gewoon voor geen meter

 

Na een mooie solo en dito assist 
Was het Mahamed die weer niet mist

Een grote uitslag hing in de lucht

Alleen deden we onszelf te kort wat leidde tot hier en daar veel gezucht

 

Positioneel liep het stroef en moeten we inderdaad nog veel leren

Lag het aan de pijntjes of moest de trainer de spelers anders positioneren?

 

Toch is het positief dat we bleven werken

1-0 was te weinig en dat moest de tegenstander merken

De tweede helft begonnen we weer goed

Dat leidde weer tot goals en gaf de burger weer moed

 

Volgende week de laatste pot

Dan luiden we als trotse tweede van de competitie het eindschot

Dan gaan we promoveren naar de derde klasse

Om ook daar de tegenstanders de oren te wassen

 

Ik ben trots op wat de spelers hebben gedaan

Een kampioenschap had zelfs nog niet eens misstaan


Met complimenten ben ik niet scheutig, het is ook nog geen topniveau

Maar de ambitie en de groei zijn er zeker, daarom een welgemeend CHAPEAU!


Genoeg voor nu, woensdag scherp trainen voor de ‘eeuwige’ derby

DVOV wil onze scalp, maar zijn slechts verliezers op onze party

(Rijm)Jan Strookman

Doelpunten

‘9                         1-0                       Mahamed

’58                       2-0                       Saner

’73                       3-0                       Mahamed

 

 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijd           : scRheden JO17-2 – Angerlo Vooruit JO17-3G

Datum                : 19-11-2016

Uitslag                : 7-1

 

Onderschatting is een bijna ongrijpbaar fenomeen. Begin je te slap aan de wedstrijd dan blijf je daar soms wel de hele wedstrijd last van houden. Felle trainingen en goede warming up zorgden voor voldoende focus, er werd vandaag helemaal niets onderschat.

 

Angerlo had tot nu toe nog weinig gescoord in de competitie wat met zo’n verdedigende opstelling wel structureel zo zal blijven. Na een half uurtje was het eindelijk raak nadat de paal al een paar keer werd geraakt. Abe opende de score en daarna ging het snel. Onze nieuwe aanwinst Ralph Pitlo maakte zijn eerste. Hij maakte strak af na een voorzet vanaf de zijkant. Ralph is bij ons gekomen nadat ‘onze’ Andrew naar de JO19-1 verhuisde. Bij zijn debuut in zijn nieuwe team een paar weken geleden ging de knie van Andrew de verkeerde kant op wat hem een ziekenhuisbezoek opleverde. Andrew kwam ons vandaag overigens al wel bezoeken, met gipsen been en krukken. Hij blijft een superbetrokken voetbaldier en wij wensen hem een voorspoedig herstel.

 

De tweede helft moest beter, de kansen moesten in ieder geval beter worden afgemaakt. En zo ging het ook. Mike was vooraf niet fit (vrijdag zelfs helemaal niet fit) maar speelde toch een goede pot. Dit zal de snel aangereikte medicatie zijn geweest van Brenda) Mike tekende voor de 3-0, vlak na rust. Ian stond inmiddels al lang niet meer op zijn vertrouwde back-positie maar zorgde voor dreiging voorin. Als linksbuiten zorgde hij voor veel druk en dus ook voor een lekkere 4-0. Toch bleven we veel kansen missen anders was de 10 wel weer aangetikt. Na een paar keer 1-op-1 zonder succes tegenover de doelman te hebben gestaan was het nu wel raak voor Yannick en toen ging het snel. Mike werd gevloerd en onze pingelkoning Tim mocht aantekenen. Mike maakte de laatste en we zorgden eigenlijk zelf voor de goal van de tegenstander door geklungel achterin.

 

Volgende week moeten we de volgende wedstrijd weer zo scherp insteken. ESA blijft ook winnen dus onze achterstand blijft slechts 3 punten. Wel staan we nu los op de 2e plaats maar we blijven afhankelijk van de resultaten van ESA. Volgende week spelen we een derby als DVOV op bezoek komt. Dat moet weer goedkomen.

 

Bijzondere aandacht en dank voor Pieter Moedt. Als betrokken vader van onze aanvoerder pakte hij de fluit op. Alma heeft 33(!) mensen benaderd om te fluiten, zonder succes. Nummer 34 was Pieter en hij floot een lekkere pot. Geen gedoe in het veld maar slechts waardering van beide teams. Daar doe je het voor, louter winnaars.

 

‘34                       1-0                       Abe

’39                       2-0                       Ralph

’48                       3-0                       Mike

’52                       4-0                       Ian

’66                       5-0                       Yannick

’69                       6-0                       Tim (p)

’77                       7-0                       Mike

’79                       7-1                       -

 

 

 

 

 

Op veler verzoek toch nog een verslagje van de oefenwedstrijd van vorige week. Tja, wél spelen maar geen verslag, daar kom ik dan blijkbaar niet meer mee weg…..

Klokslag 08.00 uur verzamelden we aan de Dorpsstraat en vertrokken we met de fiets naar Ellecom. We waren te gast bij EDS en dat was fijn geregeld samen met Wilco Goldebeld (Wilco: nogmaals dank voor de gastvrijheid). Stagiair en assistent trainer Rik Simonse en ondergetekende hadden 4 opstellingen in elkaar gesleuteld. Een oefenwedstrijd is natuurlijk bijzonder geschikt om wat uit te proberen, het was leerzaam. Temeer we nu met Ralph in het team goed konden bepalen waar we hem het beste kunnen inzetten.

 

De vorst stond nog op het veld, het zonnetje brak al door en zelfs de nodige ouders waren present. Onze start was super maar dat kwam waarschijnlijk doordat wij al een kwartiertje in de vorst hadden gefietst en onze tegenstanders niet. Wij waren door de koude wel wakker…

Martijn Blom speelde tegen zijn oude club en dat voelt altijd anders. Hij was messcherp en had ‘em binnen drie minuten er al in liggen. Vlak daarna gooide Mahamed de wedstrijd al bijna op slot. EDS kwam er niet echt goed uit maar doordat wij spelers op onwennige plekken gingen verplaatsen bleef een monsterscore uit. Het was goed en leerzaam, vooral om te zien dat we sommige spelers echt niet voor- of achterin moeten zetten. De laatste was weer van Martijn en een hele mooie.

 

Jan Strookman

 

Scoreverloop

‘2                         0-1                      Martijn

’10                       0-2                       Mahamed

’30                       0-3                       Martijn

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Wedstrijdverslag

Wedstrijd           : scRheden JO17-2 – AZ 2000 JO17-1D

Datum                : 5-11-2016

Uitslag                : 3-2

Als ook met minder goed voetbal de punten worden gepakt, dan hoor je zeker in de kopgroep thuis en is er niet veel aan de hand. Maar we moeten er wel van leren….

 

Onze tegenstander had de laatste weken grote uitslagen neergezet. Dit betekende in ieder geval dat we achterin scherp moesten zijn. Voorin moesten gewoon de kansen worden benut. Duidelijke boodschap maar de veldopstelling was wel even lastig. Dit kwam doordat we twee vaste spelers misten. Door een blessure is Jimmy voorlopig uitgeschakeld. Daarnaast speelden we voor het eerst een wedstrijd zonder de naar de JO19-1 vertrokken Andrew. We moesten dus starten met maar 1 wissel en hier en daar stonden spelers op voor hun niet geheel gebruikelijke positie. Maar toch was de start goed. Binnen 5 minuten lag ‘ie er al in. Een fraaie solo van Mike met aan het eind een nette assist kon eenvoudig worden afgemaakt door Mahammed.

Toch liep het niet lekker. We waren vooral achterin te afwachtend, lieten misverstanden ontstaan, middenveld sloot ook niet lekker aan en ga zo maar even door. De spitsen van AZ 2000 wisten het zeker. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn dit jaar in Rheden aan land gekomen en vandaag, op 5 november geven ze cadeautjes weg. Na een kwartier stonden we gewoon achter met 1-2 en er was eigenlijk niets aan de hand, geen dreiging of wat dan ook. Maar we lieten het wel gebeuren helaas.

Eind van de eerste helft hadden we het heft eindelijk weer zelf in handen wat leidde tot de gelijkmaker. Tim mocht een terechte penalty nemen (Yamen werd een kans op scoren ontnomen door een overtreding) en de stand was weer gelijk. Laten we nu net maandag op de training de nieuwe penaltynemer hebben bepaald omdat Andrew dit was. Tim en nog een paar anderen misten gewoon niets, zelfs met twee keepers in de goal. Het bewijs, in mijn optiek, dat het nemen van strafschoppen te trainen is. Al moet je ook wel de juiste eigenschappen hebben zoals Tim die heeft; als het echt nodig is, erg rustig en beheerst.

 

In de rust hebben we ons nieuwe teamlid verwelkomd, Ralph Pitlo. Ralph komt per direct over naar ons team. Ofschoon hij zich prima staande kon houden op het tweede klasse niveau waarop onze JO17-1 presteert, kiest Ralph voor een iets minder stressvolle benadering van het spel Voetbal. Een keuze die wij als club respecteren en als trainer ben ik blij met Ralph die ik uit voorgaande seizoenen goed heb mogen leren kennen.

Een donderspeech was in de rust niet echt nodig. Deze wedstrijd mocht en kon gewoon niet verloren gaan. De start van de tweede helft was weer meteen goed. Diverse kansen met de nodige 1-op-1 ‘tjes met de doelman maar de bal wilde er niet in. AZ 2000 creëerde eigenlijk helemaal geen kansen meer en na een kwartier werd eindelijk het doel gevonden. Een solo van Yannick leidde weer tot een directe confrontatie met de doelman, nu wel met succes.

Assistent Trainer / Stagiair Rik Simonse en ik gaan de komende periode bouwen aan een team dat zich vanaf januari staande moet kunnen houden in de derde klasse. Met Ralph erbij als 1 van de dragende spelers krijgen we meer mogelijkheden om met name de as anders en nog beter te bezetten. Komende zaterdag gaan we oefenen tegen EDS en daarna komen er nog drie thuiswedstrijden. Er lijkt tijd genoeg om verder te bouwen maar gelet op deze slordige wedstrijd is die tijd ook wel nodig.

 

Jan Strookman

 

Scoreverloop

‘5                         1-0                      Mahammed

’10 / ’13             1-2                       - -

’35                       2-2                       Tim

’58                       3-2                       Yannick

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijdverslag

Wedstrijd           : RKHVV JO17-3 - scRheden JO17-2

Datum                : 29-10-2016

Uitslag                : 3-4

Er zijn van die wedstrijden waar de jongens van de mannen worden gescheiden. En wij hadden vandaag meer mannen in het team.

De afscheidswedstrijd van Andrew moest met een overwinning worden gevierd. Andrew mag hogerop en hij gaat hogerop. Hij heeft bewezen het niveau aan te kunnen en het is beter voor zijn ontwikkeling om die stap dan ook daadwerkelijk te zetten. We gaan hem missen in het veld maar dat lossen we wel weer op. Andrew heeft gemengde gevoelens. Hij verlaat ons en dat voelt bij hem als in de steek laten. Maar dat is niet zo, wij redden ons wel en het team is goed genoeg om de mooie lijn door te zetten. Maar Andrew heeft wel gezegd dat we als het nodig is altijd een beroep op hem mogen doen.

RKHVV had tot nu toe alles gewonnen en in Huissen zelf spelen is altijd extra lastig. Dat hebben we weer ondervonden. Wel een prachtige zon, weer veel ouders langs de lijn, rijp op de grassprieten, kortom genieten van de omstandigheden. We begonnen goed, Huissen had meteen door dat het vandaag lastig zou worden. Toch bleef de openingstreffer uit al had deze best wel eerder voor ons kunnen of moeten vallen. Toch de openingstreffer na een kwartiertje. Mooie actie van Yamen, afleggen op Andrew en de 1-0 stond op het bord. Dan toch een puntje van aandacht. We hebben veel getraind op spelhervattingen en dat we scherp moeten zijn op elk moment. We waren nog in de juich-modus dus binnen 1 minuut stond het weer gelijk. Sterker nog, vlak voor rust krijgen we er weer 1 binnen. Geheel tegen de verhouding in maar toch scoorden zij zo ongeveer uit elke serieuze kans die ze kregen. Omdat wij al veel kansen hadden gecreëerd bleef ook nu de tegentreffer niet lang uit. In dezelfde minuut maakte Mahammed de gelijkmaker en we gingen rusten.

Tijdens de rust hebben we de opstelling aangepast. De verdediging weer ouderwets, Andrew naar het middenveld en Yannick voor hem in de punt. Tevens de mannen verteld dat we hier nooit mochten verliezen. En die overtuiging was er ook.

Binnen drie minuten lag ‘ie er al in. Mooie solo van Yannick en de 2-3 was een feit. Toen begon de 12e man van Huissen met zijn show. Andrew moest er 10 minuten af vanwege praten en we kregen een, laten we zeggen discutabele penalty tegen. Het was 3-3 en er moest iets gebeuren. Dat lukte omdat de scheids op de een of andere manier het gevoel kreeg dat hij niet goed bezig was. Als ‘compensatie’ stuurde hij terecht een tegenstander van het veld na een harde tackle. Dat was eigenlijk niet nodig voor de einduitslag. Uit de vele kansen die we creëerden scoorde Martijn de winnende treffer. Paal en lat waren al geraakt maar dat telt niet. Het had meer moeten zijn maar belangrijker was dat de tegenstander geen kans meer kreeg om een fopduik in onze zestien maken. Wij bleven dominant, mannelijk voetballen.

Positief is het feit dat we ondanks de omstandigheden rustig bleven. We hadden voorin scherper moeten zijn want dan was het al veel eerder klaar geweest We bleven rustig, voetbalden stevig, coachten elkaar goed en iedereen droeg zijn steentje bij. Daar ben ik trots op want daardoor lieten we zien dat wij verder zijn in de ontwikkeling dan de tegenstander vandaag.

Jan Strookman

Scoreverloop

‘17                       0-1                      Andrew

’18                       1-1                      -

’44                       2-1                       -

’45                       2-2                      Mahammed

’48                       2-3                       Yannick

’55                       3-3                      -

’64                       3-4                       Martijn


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijdverslag

Wedstrijd           : scRheden JO17-2 – VDZ JO-5

Datum                : 15-10-2016

Uitslag                : 10-2

Drie redenen om vandaag scherp te zijn.

  1. VDZ heeft vorige week een klein verlies geleden tegen de koploper.
  2. Daarnaast heeft onze aanvoerder een dijbeenblessure opgelopen. Donderdag en vrijdag veel pijn maar zaterdag stond hij er wel, zeker niet fit maar wel klaar om in te vallen.
  3. Dan nog het feit dat wij om het hoofdveld mochten spelen met veel thuispubliek.

Genoeg ingrediënten om als coach weinig inspanning te hoeven leveren om de zaak op scherp te zetten. Dat ging vanzelf. Jimmy had het verdiend om reserve aanvoerder te worden. Positieve coaching, inzet, inzicht en zelfbeheersing. Dat is nodig om aanvoerder te mogen zijn. Applaus van de hele groep bevestigde de keuze voor hem. Hij mocht ook meteen vanaf de rechtsback-positie het middenveld bestrijken, normaal de plek van Abe. En dat ging goed. Met Henk als vaste ‘grens’ en onze stagiair-trainer Rik Simonse langs de kant waren we er klaar voor.

Het mooie resultaat dat vandaag is behaald is een collectieve prestatie. Eigenlijk deed iedereen een positieve duit in het zakje. Paar kleine opmerkingen, leerpunten. We kwamen met 0-1 achter en dat was te voorkomen. De tegenstander stond met 4 man bij hun vrije bal. Dan moet je weten dat er drie komen inlopen en dat er maar 1 gaat schieten. Dat gebeurde en die drie werden niet goed opgevangen. Via de kluts kom 1 van hun vrij en we stonden na zes minuten spelen ineens achter. Het tweede doelpunt viel ook uit een dood spelmoment. Maar dan de veerkracht, want we hadden afgesproken dat er voor VDZ vandaag niets viel te halen. Binnen zes minuten na de eerste goal stond het 2-1 en dat was terecht. We waren beter op alle posities.

De hele week is er getraind op opbouw en combinatie. Dat was zichtbaar, er zat vandaag veel meer voetbal in. De lange bal werd alleen gezocht als het niet anders kon wat niet vaak voor kwam. Vooral daarom een compliment voor het hele team in z’n algemeenheid en voor Tim, Jimmy en Mike in het bijzonder. Iedereen speelde goed maar deze boys hielpen het team verder en dan vooral in het combineren en opbouwen. Dat Andrew weer ouderwets scherp was is, al bijna een zekerheidje….. Maar ook Niels beleefde zijn primeur, prachtige solo en dito treffer. Iedereen leverde, het was bij vlagen echt genieten voor het publiek.

Volgende week mix-toernooi in het kader van de Fusie-feesten. Daarna volgt de koploper RKHVV.

 Jan Strookman

Scoreverloop

‘6                         0-1                      -

’7                         1-1                      Andrew

’12                       2-1                       Niels

’20 / ‘28             3-1 / 4-1             Andrew

’48 / ‘53             5-1 / 6-1             Ian

’56                       7-1                      Yannick

’58                       8-1                       Mike (pen)

’60                       9-1                       Yannick

’70                       9-2                      -

’76                       10-2                    Yamen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Wedstrijdverslag

 

Wedstrijd           : scRheden JO17-2 – VVO JO17-2

Datum                : 1-10-2016

Uitslag                : 9-2

VVO thuis, een gemeente Rheden derby en hoe gaan we om met het verlies van vorige week. Een paar vragen die snel beantwoord zouden worden op het veld.

Vooraf had de leiding van het team op verzoek van enkele ouders een ‘meet and greet’ georganiseerd. De ouders die in de gelegenheid waren om de andere ouders te ontmoeten, konden meteen ‘live’ de wedstrijdbespreking meemaken. Een goed initiatief dat zeker door de spelers werd gewaardeerd. En daar doe je het toch voor.

In aanloop op deze wedstrijd werd er strak getraind. En door nagenoeg de hele groep. Vanaf de start van de competitie zitten we op een opkomstpercentage van 98%. Dat geeft energie en ja, we gaan steeds beter spelen.

Dan de wedstrijd. Wij liepen al warm toen de tegenstander richting kleedkamer liep. Dan sta je toch al wel met 1-0 voor. Vanaf de eerste minuut gingen we voluit en meteen werden paal en lat geraakt. VVO had het even niet. Binnen een kwartier stonden we met 2-0 voor en we bleven gretig. Met 4-0 gingen we rusten en was het eigenlijk al gespeeld.

De tweede helft ging goed tot 7-0. Vanaf dat moment maakt VVO gebruik van toch wel iets verslapping aan onze kant. Een strafschop was het gevolg en de 7-1 stond op het bord. We waren weer wakker en uiteindelijk was de 9-2 een mooie uitslag.

Volgende week helaas weer vrij. Met slechts 10 teams in de poule is het best behelpen en zoeken we zeker ook naar tegenstanders om tegen te oefenen.

Jan Strookman

 

Scoreverloop

‘7           1-0        Andrew

’14         2-0        Abe

’20         3-0        Eigen doelpunt

’38         4-0        Yamen

Tweede helft

’50         5-0        Andrew

’51         6-0        Andrew

’52         7-0        Yamen

’55         7-1        -

’60         8-1        Mahammed

’63         9-1        Mahammed

’73         9-2        -

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijdverslag

 

Wedstrijd           :ESA JO17-6 - scRheden JO17-2

Datum                : 24-9-2016

Uitslag                : 5-0

Als je start met het maken van wedstrijdverslagen dan weet je dat sommige verslagen wat lastiger uit de vingers komen dan andere. Maar eigenlijk viel het wel mee bij deze wedstrijd. 5-0 verlies bij ESA, je zou eigenlijk anders verwachten.

De uitslag is geflatteerd, 5-0 was ook niet nodig. Onze tegenstander bestond uit een stel ESA-vrienden die al jaren samenspelen op een te laag niveau omdat ze altijd kampioen willen worden, met elkaar. Da’s dan pech dat je juist dit clubje in de poule hebt zitten.

Maar dit vind ik bijzaak. Wat belangrijker was aan deze wedstrijd was een puike eerst helft van ons team. Met een mooi zonnetje, bijna al onze ouders langs de lijn, werd dit ESA niet door ons onderschat. Compliment voor de groep, vanaf de eerste minuut gingen we er vol in.

Met een zieke Keimpe moest Abe naar de achterhoede. Daardoor stonden Mike en zijn maten onder druk op het middenveld maar dit ging de eerste helft super. Dat het toch 1-0 werd was pech en gewoon onverdiend op dat moment. Onze achterhoede stond goed alleen kregen we het voorin net niet voor elkaar om te scoren.

De tweede helft ging niet goed waarvoor meerdere oorzaken zijn aan te wijzen. Omdat onze tegenstanders gemiddeld groter en sterker waren dan onze spelers, ging het de tweede helft mis op kracht en conditie. Doordat wij fysiek minder fit waren hadden we op een gegeven moment slechts 9 fitte spelers in het veld staan. Zoveel blessures en pijntjes, dan houdt het op. Zeker tegen zo’n tegenstander. Daarnaast maakten wij individuele fouten en daar waren de mannen van ESA minder op te betrappen. Individuele fouten die te maken hadden met ‘erdoorheen zitten’ maar ook door het missen van een stuk ‘meedogenloosheid’. Bij twijfel moet de bal gewoon weg. Het werd allemaal eenvoudig afgestraft door ESA.

Op het laatste moesten we alles of niets spelen om nog meer druk te zetten naar voren. Doordat het middenveld niet meer goed kon aansluiten bij de voorhoede, bleef echt gevaar uit. Tegen deze verdedigers konden onze spitsen het individueel niet bolwerken. En door het ontbreken van slim samenspel én aansluiten vanuit het midden, bleef het krachteloos.

Toch vond ik het positief hoe we de eerste helft doorkwamen. Ook vond ik het mooi om te zien dat we fysiek nog stappen moeten zetten. We moeten harder trainen om een waardige derdeklasser te worden. Ook hebben we mentaal nog stappen te zetten. Sommigen lieten het erbij zitten en dat mag nooit. Ik denk vooral daarom dat deze wedstrijd, ondanks het vervelende resultaat, erg leerzaam was. We zijn er nog niet maar maken zeker stappen voorwaarts.

Jan Strookman

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijdverslag

 Wedstrijd           :DVC JO17-5 - scRheden JO17-2

Datum                : 10-9-2016

Uitslag                : 2 – 12

Bijzonderheden              : voor het eerst compleet met 14 spelers. Abe Moedt is de aanvoerder voor dit seizoen.

Het oefenprogramma was kort maar krachtig. Met krachtig bedoel ik vooral nuttig. Tegen een vierdeklasser Redichem dikke winst en tegen derdeklasser SKV enorm verlies. Nuttig en goed maar het is duidelijk dat we er als team nog niet zijn. Daarom was vandaag spannend, toch de eerste competitiewedstrijd en we wisten weinig van onze tegenstander vandaag. Een beetje info was er wel; DVC had wél in de beker meegedaan. Weliswaar hebben ze alles verloren met klein verschil maar toch, ze waren op elkaar ingespeeld.

Onze jongens stonden op scherp. Er was focus en het kostte me als coach weinig moeite om aandacht van de mannen te krijgen. Dit team is een clubje mannen met een missie. De missie is: samen plezier maken en vooral winnen. Ik geniet ervan.

We hebben stevig getraind. Vooral maandag ging het lekker omdat we conditioneel echt nog niet goed op orde zijn. Tegen SKV had ik 5 kandidaten die wilden wisselen vanwege vermoeidheid, kramp of steek. Dat kan niet en daar gaan we nog even mee aan het werk. Zeker als we de doelstelling, promoveren naar de derde klasse, willen halen. Dan moeten we ultrascherp zijn en conditioneel superieur.

De start tegen DVC was wat vreemd. Heb begon al onderweg met een wegafsluiting die niet handig was. Omrijden dus. Daarnaast moeten wij in kleedkamer 19 (!) en onze tegenstander in nummer 21 (!)omkleden. DVC is een grote club dus. Maar echt vreemd werd het toen wij begonnen met de warming up. Wij waren ruim 40 minuten goed bezig met de warming up. Lekker de spieren losmaken en onszelf klaarstomen voor de match. Alleen, er was geen tegenstander zichtbaar. Onderweg naar kleedkamer 21 (om te vragen of ze ook wilden gaan voetballen) kwam ik een scheidsrechter tegen die echt richting ons veld liep. Ik vroeg hem naar zijn rol en gelukkig vertelde hij me dat hij de roemruchte sc Rheden JO17-2 ging fluiten. En hij had onze tegenstander gezien. Ze hadden de warming up al gedaan voordat wij op het veld waren, zei hij.

Dat wij wel scherp waren en zij niet werd meteen duidelijk. We kregen kans op kans en DVC heeft geen moment het idee gehad dat er vandaag voor hun iets te halen viel. Daarom: complimenten voor het team wat vandaag geen zwakke plekken kende. Om toch een paar namen te noemen (maar iedereen was vandaag goed!). Abe als nieuwbakken aanvoerder en leider van het team deed het goed. De verdediging stond vandaag prima. De mannen raken onder leiding van Tim steeds beter op elkaar ingespeeld en geven steeds minder weg. Mike en Abe heersten vandaag op het middenveld. Voorin ontbrak af en toe wat scherpte (we hadden na een half uur toch echt met 4-0 voor moeten staan) maar daarna waren onze spitsen meedogenloos. En ze gunden elkaar doelpunten, dat was echt mooi om te zien.

Volgende week zijn we vrij. We krijgen dus extra tijd om te werken aan conditie en kracht. Maar ook aan scherpte. Er moet beter worden afgemaakt (zoveel kansen als vandaag krijg je niet vaak) en de verdediging moet ‘meedogenlozer’ om echt niets meer weg te geven. Daarom zaterdag gewoon trainen om ook ESA als volgende tegenstander te verslaan.

 

Scoreverloop:

0-1        Mike (’35)         

0-2        Yamen (’37)

0-3        Yannick (’40)

0-4        Yannick (’42)

0-5        Mahamed (’45)

0-6        Yamen (’46)

1-6        (’48)

1-7        Mahammed (’50)

1-8        Jimmy (’57)

1-9        Andrew (’60)

1-10      Andrew (’64)

1-11      Mahamed (’66)

2-12      (’71)

2-12      Yamen (’75)

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Wedstrijdverslag

 Wedstrijd           :SKV Wageningen JO17-3 - scRheden JO17-2

Datum                : 3-9-2016

Uitslag                : 8 – 1

Bijzonderheden              : oefenwedstrijd

De tweede en laatste oefenwedstrijd was een zware. SKV gaat 1 klasse hoger spelen dan wij en ze speelden met nagenoeg allemaal tweedejaars. Doelstelling was een stevige tegenstander die ons goed zou voorbereiden voor de eerste competitiewedstrijd volgende week. Dat is gelukt.

We misten Abe en Saner maar Yannick was terug van vakantie. Het was warm en de tegenstander was fit en vooral fysiek en technisch sterk. Wat waren nog geen 10 minuten bezig of het stond 3-0. Een geweldige spits maar eigenlijk een prima SKV speelde ons redelijk zoek. Dit ging nog even door tot 6-0 met de rust. Na rust stonden we beter en waren we vanaf minuut 1 scherp. Dit leidde tot kansen en Yannick kon de eer redden. Een mooie goal die ervoor zorgde dat het uiteindelijk 8 of 9 – 1 is geworden.

Samenvattend:

-          SKV was een maatje te groot, de meeste spelers van ons konden hun directe tegenstander niet hebben/houden;

-          Het werd vooral daardoor duidelijk dat op dit niveau er beter moet worden samengewerkt;

-          Individuele kwaliteiten schoten dus tekort.

  • Onze aanvallers (en die zijn best snel en goed) liepen vast als ze er alleen door wilden komen;
  • Onze verdedigers (toch ook geen slappe hap) moesten samenwerken om hun spitsen af te stoppen.
  • Dus moesten we 1-op-1 situaties voorkomen en dit deden we niet genoeg.

-          Conditioneel moeten we zeker sterker worden. Veel zaten er doorheen in de tweede helft.

-          We hebben nog veel te doen. Technisch en tactisch, conditioneel en qua samenspel. Maar we bleven, ondanks de omstandigheden, positief. Temeer het pas de tweede wedstrijd is die we samen speelden.

-          Leerzame pot, belangrijk voor de volgende wedstrijd wat dan ook de eerste competitiewedstrijd is.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wedstrijdverslag

 

Wedstrijd           : scRheden JO17-2 vs Redichem JO17 – 2

Datum                : 27-8-2016

Uitslag                : 8 – 0

Bijzonderheden              : het betrof een oefenwedstrijd

                            : niet aanwezig waren Yannick en Saner vanwege vakantie

Na slechts 1 training in de benen was het afwachten hoe het team het er vanaf zou brengen. De meeste spelers kennen elkaar nauwelijks, laat staan dat ze weten hoe ze spelen. Met enkele spelers vanuit Worth Rheden en de rest vanuit een vijftal verschillende VV Rheden teams in de C- en B-categorie, was het ook wel logisch dat er enige onwennigheid te bespeuren viel. Dit was met name in de eerst 10 minuten goed zichtbaar. Het ging gelijk op en ook onze gasten hadden goede kansen. Een gebrek aan scherpte bij de spitsen en alert verdedigen zorgde ervoor dat het tot de 18e minuut 0-0 bleef.

Daarna kantelde de wedstrijd onze kant op. Het leek er echt op dat we als team een kwartiertje nodig hadden om aan elkaar te wennen. Yamen brak door en klopte twee verdedigers op pure snelheid. Oog in oog met de keeper had hij de goal best zelf kunnen maken. Yamen legde echter breed op de meegelopen Mike en die mocht het lege doel vullen. 1-0 en op dat moment was het alleen maar sc Rheden wat de klok sloeg. Mahammed maakte vlak voor de eerste drinkpauze de 2-0.

Elke helft van 40 minuten kende 1 drinkpauze en gaf mooi gelegenheid om diverse opstellingen te proberen. Dat zal bij de volgende oefenwedstrijd niet anders zijn om op 10 september met de beste samenstelling de competitie te starten.

Na de drinkpauze een ander opstelling dus en Abe en Andrew brachten met mooie goals de stand naar 4-0.

Na de rust werd het vrij vlot 5-0 door Andrew en door een eigen goal liep het verder op naar 6-0. Mahamed en Abe maakten de 8 vol en het was klaar. Ook het laatste kwart verliep dus goed. Belangrijk was in dat laatste kwart dat onze reservekeeper Jimmy het er goed vanaf bracht. Hij had een paar mooie reddingen en gaf hiermee vertrouwen aan de verdediging voor het geval onze vaste keeper uitvalt.

Samenvattend:

-          Er werd goed gewerkt en overgespeeld

-          De tegenstander was niet compleet en hadden ook een paar erg jonge spelers bij zich

-          Volgende week worden we echt getest omdat deze tegenstander een klasse hoger gaat spelen dan wij

-          Er werden teveel kansen gemist, er moet worden getraind

-          Er werd toch teveel aan kansen weggegeven, daar moet aan worden gewerkt

-          Wat mij als coach vooral opviel en bleef hangen: er zit een goede en positieve sfeer in het team. Dit viel ook voor en na de wedstrijd te zien maar zeker ook tijdens de wedstrijd omdat elke goal met z’n allen gevierd.

 

Scoreverloop

’18         1-0        Mike

’20         2-0        Mahamed

’30         3-0        Abe

’39         4-0        Andrew

’47         5-0        Andrew

’61         6-0        eigen doelpunt

’70         7-0        Mahamed

’76         8-0        Abe

 

Geen wedstrijdverslagen gevonden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!