Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Rheden wint van kampioen De Bataven

7 mei 2012 10:45

RHEDEN – Rheden won gisteren thuis met 2-1 van kampioen De Ba­taven en stelde daarmee de derde plek in de eerste klasse E veilig. De ploeg van trainer Bram van Aken begon slecht aan de wedstrijd, maar herstelde zich na rust. „ Onze doelman ( Jeroen van der Veen, red.) heeft ons voor rust gered”, vertelde Van Aken.

Rheden heeft al een periodetitel op zak en is dus verzekerd van na­competitievoetbal. „De laatste we­ken spelen we niet om de prijzen en dat zie je terug in de wedstrij­den. We moeten zorgen dat we scherp blijven. Donderdag spelen we in de Arnhem Cup tegen VDZ.
Dat is voor ons een belangrijke wedstrijd”, aldus Van Aken.

Wie in de nacompetitie de eerste tegenstander wordt van Rheden, laat zich lastig voorspellen. Het wordt FVC uit Leeuwarden of SC Erica. „ Het lijkt FVC te worden, maar die ploeg kan ook nog kam­pioen worden. Focussen op één te­genstander heeft nu nog geen zin. Er is nog te veel onduidelijk”, al­dus Van Aken.

De coach was wel trots op de zege van zijn ploeg tegen de kampioen. „ De Bataven wilde echt wel. Er staat prestige op het spel. Het was dan misschien niet onze beste wedstrijd, maar het resultaat is ge­woon
goed.” Rik van der Veen van Rheden opende na rust de score tegen De Bataven. Op aangeven van Frank van Binsbergen verdubbelde Wes­sel Peelen de marge. Vlak voor tijd schoot Gertie Rikken van De Bata­ven via de binnenkant van de paal binnen: 2-1.

Aanvaller Dennis Teunissen, het broertje van verdediger Michael Teunissen, maakte zijn debuut voor Rheden. De 18-jarige Rheden­aar kwam vlak voor tijd in het veld voor Rick Smeenk.