Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Valse start voor Rheden in nacompetitie

17 mei 2012 12:30

RHEDEN - Rheden is de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse gestart met een nederlaag tegen FVC uit Leeuwarden. Op het sportpark aan de IJsselsingel werd het donderdag 4-3 voor de Friezen.

Rheden heeft de nederlaag aan zichzelf te wijten. De ploeg van trainer Bram van Aken leidde met de rust met 2-1 en er was geen vuiltje aan de lucht. Maar na de pauze lukte er maar bar weinig aan de kant van de roodwitten, met drie tegengoals tot gevolg.

Rheden kwam al na drie minuten op voorsprong. Patrick d'Hulst, de man in vorm dit seizoen, schoot vanaf een meter of zestien raak. Binnen het kwartier was de stand gelijk, een harde knal van Drewes Jansen was Rheden-doelman Jeroen van der Veen te machtig. Vlak voor rust profiteerde Marcel McCombs van slecht verdedigen van FVC: 2-1. "Ik hoopte dat we na rust de score konden uitbouwen, maar ik herkende de ploeg niet terug", aldus McCombs, die na een uur werd vervangen voor Rick Smeenk.

FVC kwam op 2-2 via Jansen, die zijn tweede maakte. Opnieuw een mooie, de Fries knalde de bal in de verre hoek. Twintig minuten voor tijd leek d'Hulst de wedstrijd in het voordeel van Rheden te beslissen. De spits rondde af na een prima voorzet van invaller Smeenk: 3-2. "En dan gaat het toch nog mis. Echt ongelooflijk. We waren het even kwijt", mopperde d'Hulst na de goals van FVC'ers Wesley Tankink (77e minuut) en Ruurd Algra (85e minuut).

Opstelling Rheden: Jeroen van der Veen, Teunissen, Arends, Rik van der Veen, Van Binsbergen, Vahlkamp (Fofana), Peelen, Dorland, Klein-Holte, d'Hulst, McCombs (Smeenk).

Zondag is de return in Leeuwarden, aanvang 14.30 uur.

Bron: de Gelderlander