Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Rheden richt zich nu op de Arnhem Cup

20 mei 2012 21:45

ARNHEM - De nacompetitie zit er voor eersteklasser Rheden al na twee wedstrijden op. Werd er donderdag thuis met 4-3 verloren van FVC, zondag was de ploeg in Leeuwarden weer sterker: 3-1.

Met vakantie kunnen de spelers van Rheden nog niet. Op 29 mei speelt de ploeg van trainer Bram van Aken in de halve finale om de Arnhem Cup tegen FC Presikhaaf. "Dan moeten we er weer staan en vlammen. We gaan voor een finaleplaats", aldus Van Aken, die ondanks de vroege uitschakeling in de nacompetitie te spreken is over het afgelopen seizoen. "We hebben een heel mooi seizoen gedraaid. Spelers hebben zich ontwikkeld en de groep blijft grotendeels intact. Dat stemt mij tevreden."

Waar Van Aken wel van baalde, waren de zeven tegengoals in twee nacompetitieduels. "We kregen in de reguliere competitie het minst aantal tegengoals van alle clubs in 1E. Dan blijkt weer dat de nacompetitie rare wedstrijden kan opleveren."

FVC leidde met de rust al met 3-0 via goals van Ruurd Algra, Drewes Janssen en Robin Hollander.

Rheden kwam vlak na rust op 3-1. Frank van Binsbergen benutte voor Rheden een strafschop, gegeven na een overtreding op Marcel McCombs. Rheden zette vervolgens aan, maar had de pech dat de scheidsrechter zich blesseerde aan de hamstrings. "Dat was een raar moment", aldus Van Aken. De wedstrijd lag enkele minuten stil. De arbiter kon niet verder en werd vervangen door een collega die als toeschouwer bij de wedstrijd aanwezig was. Patrick d'Hulst en Martijn Klein-Holte kregen nog goede kansen, maar scoren deed Rheden niet meer.

Opstelling Rheden: Jeroen van der Veen, Michael Teunissen, Jara Arends (Timon Marcus), Rik van der Veen, Frank van Binsbergen, Jaimy Vahlkamp (Nick Kemperman), Wessel Peelen, Jaap Dorland, Martijn Klein-Holte, Patrick d'Hulst (Rick Smeenk) en Marcel McCombs.

Bron: de Gelderlander