Sponsors

Worth Rheden pakt historische titel

14 april 2012 9:00

Worth Rheden beleefde een historische zondagmiddag.
Na 42 (!) jaar kon de voetbalclub uit Rheden eindelijk weer eens een kampioenschap vieren.

De 2-1 zege op Doesburg en de 3-0 nederlaag van runner-up Zeddam bij VVL betekende dat de titel van de zesde klasse C werd binnengehaald. En dat zorgde voor ongekende vreugdetaferelen op het koude sportpark Vijverzicht aan de IJsselsingel. "Wij zijn een terechte kampioen", sprak een dolblije John Willems, trainer van Worth Rheden. "Deze titel is belangrijk. Eindelijk succes voor de de club die de laatste jaren te vaak negatief in het nieuws kwam." Makkelijk ging het zondagmiddag op eigen veld tegen Doesburg zeker niet. De gasten, die eerder dit seizoen met 3-0 te sterk waren voor Worth Rheden, kwamen na 23 minuten verrassend aan de leiding. Worth Rheden doelman Christiaan van Schriek was kansloos op het van richting veranderde schot van Kevin Dekker. De thuisploeg kwam snel over deze tegenslag heen. Een fenomenale asssist van uitblinkder Harry Rexwinkel stelde spits Ferry Olijslager in staat om vijf minuten voor rust de gelijkmaker binnen te koppen. Op slag van rust sloeg Worth Rheden andermaal toe. Opnieuw stond Harry Rexwinkel met een geweldig assist aan de basis van de treffer. Middenvelder Ruben Koenders zorgde voor de afronding: 2-1. Omdat Worth Rheden na rust een aantal fraaie kansen om zeep hielp bleef het tot de laatste minuut spannend. Het laatste fluitsignaal van arbiter Boudewijn Perdaan kwam dan ook als een bevrijding, direct gevolgd door een spontaan volksfeest op het veld.

Bron: De Gelderlander