Weer nederlaag en veel tegengoals voor sc Rheden

Accommodatie

Onbekend

Geschreven door: RR

Rust: 1-3  Eindstand: 2-5

Afgelopen zondag leed sc Rheden alweer haar zesde nederlaag van dit seizoen. Dit keer was het Grol dat de drie punten mee naar Groenlo nam. Na afloop was men het er in de bestuurskamer van Rheden unaniem over eens dat Rheden na 5 minuten met 2 – 0 had moeten voor staan. In plaats hiervan stonden de rood witten na 10 min met 0 – 2 achter.

De wedstrijd was amper één minuut oud toen Ramon van ’t Veld een bal in de opbouw van Grol onderschepte en Rick Smeenk in staat stelde de 1 – 0 binnen te knallen. Rick vergat echter de bal iets te liften waardoor Grol keeper Wessel Baarslag redding kon brengen. In de daar op volgende minuut was het wederom Rick Smeenk die een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de score te openen. Een voorzet van Stephen van Beek werd door Joep Sangers met het hoofd klaargelegd voor Rick, echter werd ook deze kans niet benut.

Zoals zo vaak dit seizoen viel de goal aan de andere kant. In de 5e liet Ramon van ’t Veld zich te makkelijk aftroeven op het middenveld. De hieruit volgende dieptebal en voorzet werd door aanvoerder Michel Kamphuis verzilverd 0 – 1. Kort hierna werd het 0 – 2 via Luc Berentsen die tussen een hoop Rheden spelers toch wist te scoren. Rond de 20e minuut kreeg Rheden twee goede mogelijkheden via Stephen van Beek. Eerst was het Rick Smeenk die slim over een bal stapte waarna Stephen de bal naast schoot. Een minuut later was het wederom Stephen van Beek die met een geweldig schot in de bovenhoek dicht bij de aansluitingstreffers was. Grol goalie Wessel Baarslag voorkwam met een katachtige redding de 1 – 2. In de 23e minuut was het wederom Grol dat scoorde nu uit een corner. De Rhedenaren vergaten te dekken en Jordy Oonk maakte er 0 – 3 van.

Op slag van rust kwam Rheden toch dichterbij. Een lichte overtreding werd door de uitstekend leidende scheidsrechter Kroesen bestraft met een strafschop. Rick Smeenk benutte dit buitenkansje wel en zo werd de rust opgezocht met een 1 – 3 achterstand.

In de tweede helft gebeurde er aan beide kanten niet veel. Het voetbal werd er op het zware en moeilijk bespeelbare veld ook niet beter op. In de 70e minuut besloot Rheden trainer Peter Jansen tot een dubbele wissel. Het centrale duo Dorland en Hoekstra werden gewisseld voor Cakir en d’Hulst. Rheden ging 1 op 1 spelen en dit leek succes te hebben.

Een misser in de Grol defensie een kwartier voor tijd bracht Rick Smeenk alleen voor Grol Keeper Baarslag nu was Rick wel de winnaar 2 – 3. Ondanks dat Rheden in de 2e helft verder niet gevaarlijk was gloorde er toch weer hoop. Dit bleek valse hoop want de invallers aan Grol zijde Zieverink en Quint schoten de gasten in de slotfase naar een 2 – 5 overwinning.

Voor de winterstop speelt sc Rheden nog 2 wedstrijden. Zondag uit naar Pax en dan op 17 december thuis tegen OBW uit Zevenaar. Om niet verder in de problemen te komen is het noodzaak dat er punten gehaald gaan worden.

Volgende week zondag 10 december speelt Rheden uit tegen Pax uit Hengelo (Gelderland)