Accommodatie

Onbekend

Geschreven door: RR

Rust: 3-1  Eindstand: 9-4

Een waar doelpuntenfestijn dinsdagavond in Ede. Rheden trad aan voor de beker tegen zaterdag 1e klasser DTS ’35. Er waren nogal wat afwezigen: Ferron van Heerde en Jaap Dorland waren geblesseerd, Patrick d’Hulst ziek en Rick Smeenk werk. Ook Danny Janssen was afwezig ivm werk. Trainer Peter Jansen moest puzzelen maar bracht uiteindelijk een zeer representatief elftal op de been. In tegenstelling tot de laatste weken werd er in een 1-4-4-2 formatie gestart met de snelle Stephen van Beek en Ramon van ’t Veld voorop. Jordi Maassen van de Brink begon rechts achter en speelde een prima wedstrijd. Rheden begon dan ook goed aan de wedstrijd en kwam in de 5e minuut op voorsprong door Stephen van Beek na een goede actie en voorzet van Ramon van ’t Veld.

Nog geen twee minuten later was het alweer gelijk. Ugur Cakir stapte op buiten spel maar stand in grensrechter Dennis Timmer hield terecht de vlag naar beneden en zo was het al weer snel 1-1. De verdere eerste helft had DTS het meeste balbezit maar kwamen de Rhedenaren er regelmatig gevaarlijk uit. In de 33e minuut kwam DTS op 2-1 door een steekbal waarbij de achterste linie op lijn stond. In de 36e en 38e minuut kreeg Rheden twee goede mogelijkheden. Een vrije trap op de 16 meter werd door Joep Sangers over geschoten en kort hierna kreeg Ramon van ’t Veld een voorzet net niet bij Stephen van Beek. Net voor rust 44e minuut veroorzaakte Mike Kranenburg een penalty en zo gingen we met een 3-1 achterstand de rust in.

In de rust bleef Ugur Cakir achter in de kleedkamer en werd vervangen door Kai Dorland.

Rheden ging weer 1-4-3-3 spelen met Kai in de punt van de aanval.

Ook nu was de start voor Rheden weer goed. In de 49e minuut onderschepte Kai Dorland een bal met een fraaie steekbal zette hij Stephen van Beek alleen voor de keeper 3-2.

Twee minuten later was het weer Kai, die prima inviel, die weer een bal onderschepte en nu met een fraaie steekbal Ramon van ’t Veld wegstuurde. Helaas ging nu wel de vlag omhoog.

In de 53e minuut werd een steekbal van DTS over de rechterkant mooi voorgegeven en was het 4-2.

Echter een minuut later speelde de keeper van DTS de bal verkeerd in en Ramon van ’t Veld was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te schieten 4-3.

In de 56e minuut had Rheden de kans om op gelijke hoogte te komen. Een counter via Joep Sangers die Ramon van ’t Veld wegstuurde zijn voorzet bereikte Stephen van Beek die de bal volledig verkeerd raakte.

Hierna kreeg Rheden heel snel vier goals tegen, lopende mensen, slechte communicatie en niet ingrijpen en de tegenstander in de voeten spelen waren hier de oorzaak van en zo stond het 8-3.

Wederom een schitterende steekbal van Kai Dorland stelde Ramon van ’t Veld in staat om de stand naar 8-4 te tillen.

Het slot was voor DTS,  miscommunicatie achterin bij Rheden bepaalde de eindstand op 9-4.

In de 86e minuut liep Rheden speler Onno van Naamen een, naar het zich laat aanzien, vervelende blessure op. Zonder tegenstander in de buurt sprong hij op om een bal te koppen bij het neerkomen hoorde je het knakken en schreeuwde hij het uit van de pijn.

Laten we hopen dat het meevalt daar Onno net terug is van een blessure en zijn draai in het team net begint te vinden.

Hierna besloot scheidsrechter Beekman om voor het eindsignaal te fluiten.

Al met al een vreemde wedstrijd met 13 doelpunten. Rheden gaf ze veel te makkelijk weg en had er zelf zeker nog vier meer kunnen maken.

Aanstaande zondag 3 december speelt Rheden thuis tegen Grol uit Groenlo.