Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Hoera! JO11-1 is kampioen!

28 mei 2018 14:30

Zaterdagochtend, 07:20 vertrekt de JO11-1 van SC Rheden richting Duitsland voor de kampioenswedstrijd tegen MvR uit ’S-Heerenberg. Spanning in de kleedkamer, maar geen spoor van zenuwen. De trainers benadrukken dat het “gewoon” een wedstrijd is, die we goed voetballend moeten proberen te spelen, ons eigen spel spelen en dan zien we na 50 minuten wel wat de uitkomst is.

De tegenstander blijkt goed voorbereid te zijn en probeert Rheden vast te zetten met gewaagd 1 op 1 spel, desondanks heeft Rheden het beste van het spel en dwingt het een paar kleine kansjes af. De verdediging van de tegenstander en zeker de keeper staan telkens goed in de weg waardoor een ruststand van 0-0 word bereikt. In de kleedkamer worden nog even de puntjes op de i gezet: rustig blijven voetballen, combineren met elkaar en blijf er in geloven – de tegenstander heeft immers geen kans gehad, en wij hebben nog geen wedstrijd verloren deze competitie!

De tweede helft begint rommelig en een scrimmage voor ons doel loopt maar net goed af door onze sterke keeper Delsin, die op het laatste moment de bal uit de rechter hoek tikt waardoor het slechts een hoekschop tegen word. Bijna halverwege de tweede helft is de stand nog altijd 0-0; maar dan komt het moment eindelijk voor Rheden! De bal word opgevangen op het middenveld, een combinatie tussen Lucas en Yissi, Lucas geeft keurig af aan Yissi en die werkt de bal tegen de touwen: 0-1! Een ware vreugde explosie bij onze jongens en supporters langs de lijn! Nu het hoofd koel houden en de overwinning binnen slepen, maar de tegenstander doet er alles aan om de aansluitings treffer te maken. Een ijzersterk optreden van al onze jongens maakt het voetballen voor de tegenstander echter heel moeilijk, en zelf blijven we redelijk koel en blijven we voetballen – geen spoor van paniek of zenuwen! De tijd tikt langzaam weg, en in de laatste speelminuut is daar Lucas die aan alle twijfels een eind maakt door de 0-2 binnen te schieten! De scheidsrechter besluit direct na de aftrap dat het mooi is geweest, en daarmee is het kampioenschap in de 2e klasse een feit!

Een paar  dolle minuten van de spelers op het veld, waarna ze toch wel even tonen welke klasse ze hebben: ze gaan rustig in een rij staan, nog even penalties nemen met elkaar & na de penalties wederom netjes in de rij handjes schudden met de tegenstander. Als dat dan eindelijk allemaal achter de rug is, is het tijd voor feest met de ouders, grootouders, broers/zussen & overige supporters! Een welverdiende medaille, champagne, confetti & twee nat gegooide trainers vieren een welverdiend kampioenschap!

De jongens kregen ook de hartelijke felicitaties van onze voorzitter:

JO11-1 Gefeliciteerd!

Bij het kampioenschap hoort een vreugdedansje. Lars doet voor aan trainer Gino hoe je de worm doet: